motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Biszkopt z masą czekoladową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto biszkoptowe z masą czekoladową

Biszkopt z masą czekoladową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkopt z masą czekoladową

 

  • 6 jajek
  • 6 łyżek mąki
  • 5 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • MASA;
  • margaryna kasia
  • budyń czekoladowy
  • 1/2 szkl cukru
  • 1 żółtko
  • WIERZCH;
  • rodzynki
  • kokos
  • 5 dkg czekolady gorzkiej

 

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z masą czekoladową
Biszkopt; Białka ubijamy na sztywno razem z cukrem. Dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok. 25 minut. MASA; Budyń gotujemy w/g przepisu i studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkiem. Dalej ucierając dodajemy po troszku budyniu aż do wyczerpania. Na zimny biszkopt rozprowadzamy masę. Posypujemy kokosem i rodzynkami. Na koniec polewamy roztopioną czekoladą i posypujemy kokosem.
Biszkopt z masą czekoladową
Etap 1 Białka ubijamy z cukrem dodajemy żółtka i mąkę z proszkiem
Biszkopt z masą czekoladową
Etap 2 Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkiem dodajemy budyń
Biszkopt z masą czekoladową
Etap 3 Na masę rozsypujemy rodzynki i kokos
Biszkopt z masą czekoladową
Etap 4 Polewamy roztopioną i zimną czekoladą