Sposób przygotowania:
Biszkopt z masą czekoladową
BISZKOPT MAKOWY Białka ubić dodać cukier, a następnie żółtka. Obie mąki z makiem i proszkiem do pieczenia połączyć razem, przesiać przez sitko i łyżką wmieszać do masy jajecznej. Piec w 180 st około 20 min.
Tak samo postąpić z drugim biszkoptem (tylko zamiast maku dodać kawę).
KOKOS Odrobinę mleka odlać, a resztę zagotować z cukrem, dodać margarynę, a gdy się rozpuści wsypać kokos. Gdy zacznie się gotować wlać roztrzepaną w reszcie mleku mąkę ziemniaczaną. Ciągle mieszając- zagotować.
MASA Odlać pół szklanki mleka, a resztę wlać do większego garnka i zagotować. W mniejszej części mleka rozrobić żółtka, mąki i cukier wanilinowy. Wlać do gotującego mleka i mieszać aż się zagotuje. Odstawić do wystudzeniu. Margarynę utrzeć, dodać cukier, a następnie po odrobinie zimnego budyniu, a na końcu spirytus.
Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać rozpuszczoną czekoladę. Na spód kładziemy biszkopt makowy. Następnie gotowany kokos jeszcze ciepły, aby się dobrze rozcierało. Później masę czekoladową i przykrywamy biszkoptem CAPPUCINO, na niego masa biała.
Całość dekorujemy czekoladową posypką.
Tak samo postąpić z drugim biszkoptem (tylko zamiast maku dodać kawę).
KOKOS Odrobinę mleka odlać, a resztę zagotować z cukrem, dodać margarynę, a gdy się rozpuści wsypać kokos. Gdy zacznie się gotować wlać roztrzepaną w reszcie mleku mąkę ziemniaczaną. Ciągle mieszając- zagotować.
MASA Odlać pół szklanki mleka, a resztę wlać do większego garnka i zagotować. W mniejszej części mleka rozrobić żółtka, mąki i cukier wanilinowy. Wlać do gotującego mleka i mieszać aż się zagotuje. Odstawić do wystudzeniu. Margarynę utrzeć, dodać cukier, a następnie po odrobinie zimnego budyniu, a na końcu spirytus.
Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać rozpuszczoną czekoladę. Na spód kładziemy biszkopt makowy. Następnie gotowany kokos jeszcze ciepły, aby się dobrze rozcierało. Później masę czekoladową i przykrywamy biszkoptem CAPPUCINO, na niego masa biała.
Całość dekorujemy czekoladową posypką.