Sposób przygotowania:
Biszkopt z czekoladą - przekładany
Biszkopt - białka oddzielić od żółtek ubić pianę z białek utrwalić cukrem dodać żółtka. Następnie dodać obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Całość delikatnie mieszamy na końcu delikatnie dodać pokrojoną w kostkę czekoladę. Ciasto pieczemy 30 minut w temperaturze 180. Gotowe ciasto przekroić na pół. Masa czekoladowa - Ubić jajka z cukrem nad gorącą wodą na biały krem - ostudzić. Masło ucierać w misce, stopniowo dodając ostudzony krem, kakao i roztopioną, ostudzoną czekoladę, oraz kieliszek spirytusu. Masa jasna - Żelatynę rozpuszczamy w 5 łyżkach wody studzimy.Ubijamy śmietanę kremówkę dodajemy cukier puder i żelatynę. Przełożenie ciasta Jeden blat ciast - masa czekoladowa - drugi blat ciast - jasna masa - starte wafelkiCiasto schładzamy do zastygnięcia mas.
KasiaJulcia