Sposób przygotowania:
Ciasto z jabłkami i piankąJabłka obrać i wykroić gniazda nasienne. Pokroić i przełożyć do garnka. Rozgotować na jednolitą masę – można także zgnieść lub zblendować jeśli jabłka są twarde. Pod koniec gotowania dodać galaretkę i dokładnie wymieszać. Odstawić do ostudzenia.
Żelatynę przygotować w gorącej wodzie. Ostudzić. Śmietanę ubić na najwyższych obrotach. Dodać cukier puder i zimną żelatynę. Zmiksować.
Na biszkopcie rozłożyć masę jabłkową, a na niej śmietanę. Na wierzch zetrzeć gorzką czekoladę.
ETAP 1:
Białka ubić na sztywno. Dodać cukier cały czas miksując. Dodać żółtka i zmiksować. Wsypać przesitowaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Piec ok. 25 minut w 180 stopniach.
Jabłka obrać i wykroić gniazda nasienne. Pokroić i przełożyć do garnka. Rozgotować na jednolitą masę – można także zgnieść lub zblendować jeśli jabłka są twarde. Pod koniec gotowania dodać galaretkę i dokładnie wymieszać. Odstawić do ostudzenia.
Żelatynę przygotować w gorącej wodzie. Ostudzić. Śmietanę ubić na najwyższych obrotach. Dodać cukier puder i zimną żelatynę. Zmiksować.
Na biszkopcie rozłożyć masę jabłkową, a na niej śmietanę. Na wierzch zetrzeć gorzką czekoladę.