Sposób przygotowania:
Biszkopt z masą karpatkową
Ciasto:
Ubijamy pianę z białek, następnie dodajemy cukier i żółtka, delikatnie łączymy z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Pieczemy dwa biszkopty
Masa:
Każdą galaretkę rozpuścić w połowie wody podanej w przepisie na opakowaniu, wylać do płaskich naczyń i odstawić do stężenia. Gdy galaretki już stężeją pokroić w kostkę. Odlać pół szklanki zimnego mleka, resztę mleka zagotować, wymieszać z żelatyną i odstawić do przestygnięcia. W zimnym mleku rozpuścić obie mąki i wlać do pozostałego wrzącego mleka, dodać oba cukry i mieszać do zgęstnienia. Gdy masa będzie jednolita wlać przestudzone mleko z żelatyną, ostudzić, włożyć kostki galaretki, a następnie masę tą przełożyć oba biszkopty. Wierzch ciasta udekorować kostkami galaretki.
Ubijamy pianę z białek, następnie dodajemy cukier i żółtka, delikatnie łączymy z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Pieczemy dwa biszkopty
Masa:
Każdą galaretkę rozpuścić w połowie wody podanej w przepisie na opakowaniu, wylać do płaskich naczyń i odstawić do stężenia. Gdy galaretki już stężeją pokroić w kostkę. Odlać pół szklanki zimnego mleka, resztę mleka zagotować, wymieszać z żelatyną i odstawić do przestygnięcia. W zimnym mleku rozpuścić obie mąki i wlać do pozostałego wrzącego mleka, dodać oba cukry i mieszać do zgęstnienia. Gdy masa będzie jednolita wlać przestudzone mleko z żelatyną, ostudzić, włożyć kostki galaretki, a następnie masę tą przełożyć oba biszkopty. Wierzch ciasta udekorować kostkami galaretki.