Sposób przygotowania:
Biszkopt z masą kokosową
Oddzielić żółtka od białek. Utrzeć żółtka z cukrem. Nie przerywając ucierania, stopniowo dodawać mąkę i proszek do pieczenia. W razie potrzeby utrzeć mikserem. Z białek ubić pianę. Ostrożnie wymieszać. Wlać do formy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 st. C przez 60 minut. Ostudzony i przekrojony na pół biszkopt przełożyć połową kremu: do wrzącego mleka wsypać kokos i gotować na małym ogniu przez 10 minut. Utrzeć masło z cukrem pudrem i nie przerywając ucierania, dodawać ostudzony kokos. Wlać spirytus. Dokładnie wymieszać. Drugą połowę kremu ułożyć na wierzchu biszkopta. Według przepisu na opakowaniu przygotować galaretkę. Kiedy będzie gęstniała, wlać ją na masę. Pozostawić do zastygnięcia.