Sposób przygotowania:
Rolada orzechowa z musem truskawkowym
Białka ubić na sztywną pianę, podczas ubijania stopniowo dosypywać cukier . Połączyć delikatnie z żółtkami. Delikatnie wymieszać z mąkami i proszkiem do pieczenia oraz drobno posiekanymi orzechami . Gotową masę przekładamy do wysmarowanej margaryną blaszki z pieca piekarnika tak aby ciasto było płaskie a duże . Pieczemy w temp: 160 stopni około 30 minut.
Upieczony biszkopt kładziemy na bawełnianą szmatkę i zwijamy w rulon . Śmietanę 30 % ubijamy na puch dodajemy resztę orzechów i 2 łyżki kakao łączymy z sobą .
Masa truskawkowa : Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzątku i wlewamy do mrożonych truskawek , blenderem miksujemy na mus dość szybko . Na biszkopt wykładamy ubitą śmietankę z orzechami , a na to mus truskawkowy zwijamy w rulon i dekorujemy . Bardzo fajne połączenie smaków , polecam .
Upieczony biszkopt kładziemy na bawełnianą szmatkę i zwijamy w rulon . Śmietanę 30 % ubijamy na puch dodajemy resztę orzechów i 2 łyżki kakao łączymy z sobą .
Masa truskawkowa : Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzątku i wlewamy do mrożonych truskawek , blenderem miksujemy na mus dość szybko . Na biszkopt wykładamy ubitą śmietankę z orzechami , a na to mus truskawkowy zwijamy w rulon i dekorujemy . Bardzo fajne połączenie smaków , polecam .
kołczu
zbysiowa
Moim też, mniam:)
mela25