mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Rolada orzechowa z musem truskawkowym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna rolada biszkoptowa z orzechami włoskimi, kakao i musem truskawkowym.

Rolada orzechowa z musem truskawkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada orzechowa z musem truskawkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada orzechowa z musem truskawkowym
Białka ubić na sztywną pianę, podczas ubijania stopniowo dosypywać cukier . Połączyć delikatnie z żółtkami. Delikatnie wymieszać z mąkami i proszkiem do pieczenia oraz drobno posiekanymi orzechami . Gotową masę przekładamy do wysmarowanej margaryną blaszki z pieca piekarnika tak aby ciasto było płaskie a duże . Pieczemy w temp: 160 stopni około 30 minut.



Upieczony biszkopt kładziemy na bawełnianą szmatkę i zwijamy w rulon . Śmietanę 30 % ubijamy na puch dodajemy resztę orzechów i 2 łyżki kakao łączymy z sobą .



Masa truskawkowa : Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzątku i wlewamy do mrożonych truskawek , blenderem miksujemy na mus dość szybko . Na biszkopt wykładamy ubitą śmietankę z orzechami , a na to mus truskawkowy zwijamy w rulon i dekorujemy . Bardzo fajne połączenie smaków , polecam .
Rolada orzechowa z musem truskawkowym
Roladę zwijamy i dekorujemy pozostałymy masami
Rolada orzechowa z musem truskawkowym
Na zimny biszkopt wykładamy śmietanę a na to mus truskawkowy
Rolada orzechowa z musem truskawkowym
Ciasto biszkoptowe z orzechami włoskimi pieczemy około 30 minut
Rolada orzechowa z musem truskawkowym
Gdy masa na biszkopt będzie gotowa dodajemy orzechy i delikatnie mieszamy