Sposób przygotowania:
Biszkopt z orzechami
Wysmarować blachę masłem, wysypać tartą bułką.
Oddzielić żółtka od białek.
Żółtka utrzeć z dodatkiem 3/4 ilości cukru.
Ubić pianę z białek i wsypać do niej pozostały cukier, jeszcze troche ubijając. Na masę żółtek wykładać po trochu piany, przesypywać mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i tartymi orzechami, kawą, wymieszać.
Wyłożyć do przygotowanej blachy.
Piec w niezbyt mocno nagrzanym piekarniku.
Cukier puder utrzeć z wodą i sokiem cytrynowym.
Lukrem polać gorące, wyjęte z piekarnika ciasto, wystudzić w blasze.
Oddzielić żółtka od białek.
Żółtka utrzeć z dodatkiem 3/4 ilości cukru.
Ubić pianę z białek i wsypać do niej pozostały cukier, jeszcze troche ubijając. Na masę żółtek wykładać po trochu piany, przesypywać mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i tartymi orzechami, kawą, wymieszać.
Wyłożyć do przygotowanej blachy.
Piec w niezbyt mocno nagrzanym piekarniku.
Cukier puder utrzeć z wodą i sokiem cytrynowym.
Lukrem polać gorące, wyjęte z piekarnika ciasto, wystudzić w blasze.