Sposób przygotowania:
Biszkopt z owocami
BISZKOPT
Białka oddzielić od żółtek.
Żółtka ubić z cukrem na puszysty krem.
Do masy żółtkowej dodawać stopniowo mąkę , wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać.
Pianę z białek ubić na sztywno, dodać do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać.
Ciasto wylać do wysmarowanej formy, i piec 25 minut w 180 stop.
PRZEŁOŻENIE CIASTA
Jabłka przesmażyć z cukrem, dodając żelatynę, zagotować.
Brzoskwinie wyjąć z soku i osączyć.
Biszkopt podzielić na 2 części, na pierwszą część wyłożyć jabłka, położyć na jabłka brzoskwinie i przykryć drugą częścią biszkoptu.
Białka oddzielić od żółtek.
Żółtka ubić z cukrem na puszysty krem.
Do masy żółtkowej dodawać stopniowo mąkę , wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać.
Pianę z białek ubić na sztywno, dodać do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać.
Ciasto wylać do wysmarowanej formy, i piec 25 minut w 180 stop.
PRZEŁOŻENIE CIASTA
Jabłka przesmażyć z cukrem, dodając żelatynę, zagotować.
Brzoskwinie wyjąć z soku i osączyć.
Biszkopt podzielić na 2 części, na pierwszą część wyłożyć jabłka, położyć na jabłka brzoskwinie i przykryć drugą częścią biszkoptu.