Sposób przygotowania:
Biszkopt z rabarbarem
Przygotować rabarbar. Łodygi umyć i osuszyć. Pokroić na plasterki i posypać 1/4 szklanki cukru. Pozostawić na 1-2 godziny aż puści sok.
Do miski wbić jajka i ubić razem z 3/4 szklanki cukru. Do wymieszanych jajek dodać po 3/4 szklanki mąki pszennej i ziemniaczanej (w razie potrzeby dosypać trochę mąki). Dodać cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
Ciasto wylewamy ma blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Układamy plasterki rabarbaru.
Pieczemy około 25-30 minut w 180stopniach.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Do miski wbić jajka i ubić razem z 3/4 szklanki cukru. Do wymieszanych jajek dodać po 3/4 szklanki mąki pszennej i ziemniaczanej (w razie potrzeby dosypać trochę mąki). Dodać cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
Ciasto wylewamy ma blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Układamy plasterki rabarbaru.
Pieczemy około 25-30 minut w 180stopniach.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
