Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Biszkopt z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Super wiosenny biszkopt z rabarbarem. Proste i smaczne ciasto ze smakami wiosny :) Ewentualnie z mrożonymi łodygami.

Biszkopt z rabarbarem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Biszkopt z rabarbarem

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z rabarbarem
Przygotować rabarbar. Łodygi umyć i osuszyć. Pokroić na plasterki i posypać 1/4 szklanki cukru. Pozostawić na 1-2 godziny aż puści sok.

Do miski wbić jajka i ubić razem z 3/4 szklanki cukru. Do wymieszanych jajek dodać po 3/4 szklanki mąki pszennej i ziemniaczanej (w razie potrzeby dosypać trochę mąki). Dodać cukier waniliowy i proszek do pieczenia.

Ciasto wylewamy ma blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Układamy plasterki rabarbaru.

Pieczemy około 25-30 minut w 180stopniach.

Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Biszkopt z rabarbarem
Super wiosenny biszkopt z rabarbarem :)