mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Biszkopt z rabarbarem 5

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

delikatne ciasto rabarbarowe na biszkopcie

Biszkopt z rabarbarem 5

Składniki:

Biszkopt z rabarbarem 5

 

 

  • rabarba-3 łodyżki

Sposób przygotowania:

Biszkopt z rabarbarem 5
Białka oddzielamy od żółtek ( jajka temp. pokojowa). Następnie ubijamy je na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Dodajemy powoli cukier, ciągle ubijając. Na koniec dodajemy wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia, przesianą. Delikatnie mieszamy aby wszystko się połączyło. Rabarbar płuczemy, obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. ja podzieliłem na malutkie, dodałem do biszkoptu, wymieszałem Te większe wyłożyłem na wierzch. Wylałem masą do większej blaszki pieczeniowej wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłem ok 35-40 minut w temp. 180 stopni.