Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Biszkopt z serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobre ciasto: jadłam - polecam...

Biszkopt z serem

Składniki:

Biszkopt z serem

 

  • Biszkopt:
  • 6 szt jajka
  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl mąki
  • 1 płaska łyżka proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 0.50 l śmietany 30%
  • 3 łyżki cukru
  • 1 szt śnieżka
  • 2 szt galaretka cytrynowa 2 szt serek homogenizowany

Sposób przygotowania:

Biszkopt z serem
Upiec biszkopt z podanych składników. Ubić śmietanę, dodać cukier i ubitą śnieżkę. Połączyć śmietany razem, dodać serek homogenizowany i galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 0.50 l wody. Tak przygotowaną masę wstawić do lodówki aby stężała. Biszkopt przekroić na i przełożyć masą serową. Wierzch ciasta posmarować dżemem i posypać kokosem.