Sposób przygotowania:
Biszkopt z truskawkami i masą karpatkową
BISZKOPT: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, następnie dodajemy po jednym żółtku i nadal miksujemy. Mąkę wraz z proszkiem przesiewamy przez sitko i dodajemy do ubitych jajek. Delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posypaną bułką tartą. Pieczemy 25 minut w 180C. pozostawiamy do ostygnięcia. MASA: Z 500 ml mleka odlewamy pół szklanki i rozprowadzamy w nim budyń. Resztę mleka zagotowujemy, wlewamy do niego budyń i energicznie mieszamy, aby nie zrobiły się grudki. Chwilę gotujemy budyń. Zostawiamy do całkowitego ostygnięcia, co jakiś czas mieszamy. Następnie miksujemy go z margaryną na gładką masę. Ostygnięty biszkopt nasączamy mocną herbatą. Wykładamy na niego masę karpatkową. Truskawki myjemy i kroimy na pół, układamy obok siebie na masie. Galaretki przygotowujemy w 600 ml wody, gdy zaczną tężeć, to wylewamy je na truskawki.Ciasto wkładamy do lodówki na około 3 godziny.