mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Biszkopt ze śmietanowym kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Śmietana rozsmarowana w środku gorącego ciasta zmienia się w krem. Jest gęsta i smaczna - lekko kwaskowa, po prostu pyszna!:)

Biszkopt ze śmietanowym kremem

Składniki:

Biszkopt ze śmietanowym kremem

 

 

  • Krem:

 

  • ok. 1/2 l śmietany 18 %
  • cukier puder do smaku (ok. 2 łyżki)

 

  • Oraz:

 

  • truskawki do wyłożenia na ciasto
  • 1 galaretka truskawkowa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt ze śmietanowym kremem
Po upieczeniu wyjąć z piekarnika gorące ciasto. Gorące ciasto przekroić na dwie części. Na gorące ciasto wyłożyć krem. Rozsmarować równo i nałoży uprzednio odciętą górną warstwę ciasta i lekko docisnąć. Na ostudzone ciasto wyłożyć truskawki. Zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce.