Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Biszkoptowe ciastka z owocami tropikalnymi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Biszkoptowe ciastka z puszystym, śmietankowym kremem i egzotycznymi owocami takimi jak pitaja czy opuncja figowa.

Biszkoptowe ciastka z owocami tropikalnymi

Składniki:

Biszkoptowe ciastka z owocami tropikalnymi

 

  • BISZKOPT:
  • 3 jajka
  • 120g cukru
  • 130g mąki
  • 3 łyżki oleju
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • KREM:
  • 500ml mleka
  • 1 budyń śmietankowy
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 200g masła
  • 2 opakowania śnieżki
  • niebieska galaretka
  • owoce(figi, pitaja, opuncja)

Sposób przygotowania:

Biszkoptowe ciastka z owocami tropikalnymi
Białka z jajek ubij na sztywno z cukrem, potem dodaj żółtka potem mąkę z proszkiem i olej, całość delikatnie wymieszaj, ciasto wylej do tortownicy i piecz 30min w 160stop. Budyń ugotuj na mleku, masło utrzyj z cukrem i powoli dodawaj ostudzony budyń, na koniec wsyp dwa opakowania śnieżki. Przekrojony na pół biszkopt przesmaruj 3/4 kremu, a resztą posmaruj wierzch i wylej galaretkę. Po stężeniu wykrój z ciasta 8 ciastek i każde z nich udekoruj kawałkami owoców.