Sposób przygotowania:
Biszkoptowe serduszka z kremem jeżynowymBiszkopt
Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo, łyżka po łyżce dodać cukier, cały czas miksować. Żółtka roztrzepać w misce i również powoli i delikatnie wlewać do białek z cukrem, cały czas miksując. Mąkę i proszek przesiać, wsypać do piany, bardzo delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia się składników. Ciasto przelać do blaszki o wymiarach 23x39 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 200st.C około 10 minut. Następnie wyjąc i pozostawić do wystudzenia.
Krem jeżynowy
Zmiksowane jeżyny zagotować z cukrem. W wodzie rozpuścić budyń, wlać do gotujących się jeżyn. Cały czas mieszając, gotować do zgęstnienia. Zdjąć z ognia i wystudzić. Masło utrzeć do puszystości, stopniowo dodawać ostudzony budyń (pozostawiając kilka łyżek do dekoracji!), miksować do uzyskania jednolitego, gładkiego kremu.
Składanie serc
Z biszkoptu wykrawać serca. Przełożyć je kremem jeżynowym (spora część kremu zostanie. Można ją wykorzystać do innego deseru :)) Wierch udekorować pozostawionym wcześniej budyniem jeżynowym oraz posypać kolorową posypką. Smacznego!