lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Biszkopt z galaretką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wychodzi pyszne ciasto i kolorowe :)

Biszkopt z galaretką.

Składniki:

Biszkopt z galaretką.

 

  • 200 g margaryny Kasia
  • 5 jajek
  • cukier puder 150 gram
  • mąka tortowa 10 łyżek
  • kakao 3 łyżki
  • 2 budynie cytrynowe
  • sok z cytryny 3 łyżki
  • mleko 500 mili
  • galaretka agrestowa 1 sztuka
  • posypka ciemna

Sposób przygotowania:

Biszkopt z galaretką.
1-Ubijamy osobno białka ze szczyptą soli 2- Żółtka ubijamy z cukrem pudrem dodajemy ubite białka 3- Dodajemy mąkę z kakao przesiane przez sitko i delikatnie mieszamy 4- Na koniec dodajemy 50 gram rozpuszczonej ostudzonej Kasi 5- Wylewamy na dużą blaszkę na papier do pieczenia ciasto biszkoptowe 6- Upieczony wystudzony biszkopt przecinamy w poprzek 7-Wycinamy serduszka foremką i wyjmujemy je Krem cytrynowy 1- Będzie nam potrzebne pól litra mleka z czego odlewamy 1 szklankę i wsypujemy do niej budyń cytrynowy należy wymieszać 2- Do gotującego mleka wlewamy rozmieszany budyń cytrynowy i mieszamy cały czas do stężenia 3-Studzimy budyń 4- 150 gram Kasi miksujemy na puch dodajemy ostudzony budyń i miksujemy na masę 5 -Przekładamy ciasto kremem a następnie w miejsca wyciętych serduszek wlewamy zastygniętą galaretkę agrestową