SUPERPRZEPIS

Biszkoptowe serduszka

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 5
Biszkoptowe serduszka Więcej zdjęć (3)

Bardzo smaczne na każdą okazję cieszy oko i zachwyca :)

Składniki:

Biszkoptowe serduszka

 

 

 

  • cukier puder 150 gram

 

  • mąka tortowa 10 łyżek

 

 

  • krem karpatkowy

 

Sposób przygotowania:

Biszkoptowe serduszka
Biszkopt: 1-Ubijamy osobno białka ze szczyptą soli 2- Żółtka ubijamy z cukrem pudrem dodajemy ubite białka 3- Dodajemy mąkę z kakao przesiane przez sitko i delikatnie mieszamy 4- Na koniec dodajemy 50 gram rozpuszczonej ostudzonej Kasi 5- Wylewamy na dużą blaszkę na papier do pieczenia ciasto biszkoptowe 6- Upieczony wystudzony biszkopt przecinamy w poprzek 7-Wycinamy serduszka foremką Krem karpatko wy 1- Będzie nam potrzebne pól litra mleka z czego odlewamy 1 szklankę i wsypujemy do niej krem karpatko-wy należy wymieszać 2- Do gotującego mleka wlewamy rozmieszany krem karpatko-wy i mieszamy cały czas do stężenia 3-Studzimy budyń 4- 150 gram Kasi miksujemy na pych dodajemy ostudzony krem karpatko-wy i miksujemy na masę 5 Przekładamy nasze serduszka kremem wkładając rodzynki do środka i orzeszki w karmelu przykrywamy drugim serduszkiem i dekorujemy kremem tak podane serduszka podajemy na andrzejki Każdy bierze takie serduszko Jest to wróżba ożenku rodzynka oznacza że będzie dziewczyna a orzeszek ze chłopak jest przy tym śmiechu co nie miara bo zdarza się często że chłopiec wybierze ciastko z orzeszkiem i wyjdzie mu ze ożeni się z chłopcem :)
Biszkoptowe serduszka
Najpierw wycinamy serduszka foremką a potem nakladamy krem
Biszkoptowe serduszka
przykrywamy nastepnym serduszkiem a nastepnie dekorujemy kremem