Sposób przygotowania:
Biszkoptowe ślimaki z czarną porzeczką
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy mikserem, wsypujemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem i mieszamy szpatułką aż do połączenia, wylewamy ciasto na dwie blaszki o wym 25/34 cm wkładamy do nagrzanego do 190*c piekarnika pieczemy 8-10 minut, ciepłe ciasto zawijamy w roladki, zostawiamy do wystygnięcia.
Zimne rozwijamy smarujemy domową konfiturą porzeczkową , ponownie rolujemy, odstawiamy na 2-3 godziny, po czym kroimy w 1,5 cm plastry, podajemy.
Zimne rozwijamy smarujemy domową konfiturą porzeczkową , ponownie rolujemy, odstawiamy na 2-3 godziny, po czym kroimy w 1,5 cm plastry, podajemy.