Sposób przygotowania:
Biszkoptowiec z truskawkami
Biszkopt Do miski wbijam białka, żółtka zostawiam osobno. Ubijam na sztywno i dodaję cukier, dalej ubijam.Na końcu dodaję po jednym żółtku i ubijam do puszystości masy uzyskania. Jak masa będzie mocno puszysta i ubita dodaję do niej przesianą mąkę tortową i ziemniaczaną. Mieszam dokładnie już łyżką. Ciasto wylewam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę 35 minut temp 160 stopni góra dól. Sprawdzam zawsze ciasto patyczkiem czy jest dopieczone Masa śmietanowa: Do miski wlewam schłodzoną śmietanę kremówkę i ubijam mikserem na wysokich obrotach, dodaję cukier puder i dalej ubijam. Jak śmietana będzie już ubita wlewam do niej schłodzoną i lekko tężejąca galaretkę którą rozrabiam w 3/4 szklanki gorącej wody.Śmietanę wstawiam jeszcze na 10 minut do lodówki jeżeli jest za rzadka. Biszkopt zimny kroje wzdłuż, wylewam na spodni blat masę śmietanową. Wstawiam na godzinę do lodówki aż się stęgnie. Układam drugi blat biszkoptu, na nim pokrojone truskawki. Galaretki rozpuszczam w 5 szklankach gorącej wody. Jak zacznie tężeć lekko wylewam ją na truskawki. Wstawiam do lodówki ciasto. Biszkopt piekłam na blaszce o wymiary]ach 27x33 cm.