Sposób przygotowania:
Biszkoptowy budzik
1. Mąkę mieszamy z proszkiem. dodajey jajka i cukier i ucieramy na gładką masę. Pieczemy na wysmarowanyej margaryną tortownicy ok. 40 minut w temp. 196stopni
2. Krem robimy wg przepisu. Cukier z sokiem z cytryny inyzką wody ucieramy na lukier. Zimne ciasto przekrawamy na 3 krążki. Dolny smarujemy dżemem, przykrywamy śroskowym, smarujemy kremem. Na wierzchnim rążku polewą robimy duże koło i pierścień. Dekorujemy.
2. Krem robimy wg przepisu. Cukier z sokiem z cytryny inyzką wody ucieramy na lukier. Zimne ciasto przekrawamy na 3 krążki. Dolny smarujemy dżemem, przykrywamy śroskowym, smarujemy kremem. Na wierzchnim rążku polewą robimy duże koło i pierścień. Dekorujemy.
marietta