Sposób przygotowania:
Biszkoptowy deser
Najpierw w miseczce musimy ubić białka z cukrem. Dodajemy do żółtek ocet oraz proszek do pieczenia,
Wszystko należy roztrzepać widelcem i pozostawić na chwilę. W kolejnym kroku należy do białek dodać
żółtka i mąkę. Wszystko wymieszać i piec w temperaturze 180stopni.
W 0,5l wody rozpuszczamy dwie galaretki .Gdy zacznie nam gęstnieć galaretka należy dodać ją do śmietany i miksować.
Następnie całość wyłożyć na biszkopt i pozostawić w lodówce do zastygnięcia.
Na koniec nałożyć gęstniejącą galaretkę na wierzch i wstawić do lodówki.Można dodać również owoce
Wszystko należy roztrzepać widelcem i pozostawić na chwilę. W kolejnym kroku należy do białek dodać
żółtka i mąkę. Wszystko wymieszać i piec w temperaturze 180stopni.
W 0,5l wody rozpuszczamy dwie galaretki .Gdy zacznie nam gęstnieć galaretka należy dodać ją do śmietany i miksować.
Następnie całość wyłożyć na biszkopt i pozostawić w lodówce do zastygnięcia.
Na koniec nałożyć gęstniejącą galaretkę na wierzch i wstawić do lodówki.Można dodać również owoce