Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Bitki cielęce duszone w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Danie to zazwyczaj podaję z kaszą lub ryżem

Bitki cielęce duszone w warzywach

Składniki:

Bitki cielęce duszone w warzywach

 

 

Sposób przygotowania:

Bitki cielęce duszone w warzywach
Mięso umyć, pokroić na porcje, zbić tłuczkiem. Warzywa obrać, poszatkować na tarce, por pokroić w krążki. Mięso wkładać do rondla przekładając warzywami, oprószyć solą i pieprzem. Podlać odrobiną wrzącej wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, połączyć z mięsem, zagotować. Następnie dodać śmietankę, przyprawić do smaku.

Tagi:

beza bezy