Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Bitki cielęce z plasterkami cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dużo białka i żelaza

Bitki cielęce z plasterkami cukinii

Składniki:

Bitki cielęce z plasterkami cukinii

 

Sposób przygotowania:

Bitki cielęce z plasterkami cukinii

W garnku z grubym dnem rozgrzej olej i podduś bitki po 2-3 minuty z każdej strony. Lekko posól, dodaj pieprz, podlej niewielką ilością wody i duś. W razie potrzeby uzupełniaj wyparowaną wodę. Około 10 minut przed końcem duszenia na każdej porcji mięsa ułóż plaster cukinii i duś tak długo, aby cukinia nie była rozgotowana. Na talerzu udekoruj danie listkami świeżej melisy.


  187 kcal/1 porcję.


Poczytaj o zaleceniach dietetycznych dla cukrzyków.

Tagi:

cukinia