eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Bitki Eli z karczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne mięsko z sosikiem do ziemniaków,klusek,kaszy,ryżu czy makaronu.

Bitki Eli z karczku

Składniki:

Bitki Eli z karczku

 

  • 5 plastrów karczku
  • sól,pieprz
  • przyprawa do grilla
  • 1 duża cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 kostka mięsna Winiary
  • mąka pszenna
  • olej

Sposób przygotowania:

Bitki Eli z karczku
Umyte plastry karczku osuszyć papierowym ręcznikiem.Rozbić lekko tłuczkiem,posolić,popieprzyć i oprószyć przyprawą do grilla z obu stron.Obtoczyć w mące(strzepać nadmiar mąki) i obsmażyć na gorącym oleju z obu stron na rumiano.Cebulę drobno posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Cebulę i czosnek dodać do mięsa,chwilę jeszcze smażyć.Podlać wodą,dodać kostkę mięsną i dusić(od czasu do czasu podlewać wodą)do miękkości.Wyjąć bitki,mąkę pozostałą po obtoczeniu mięsa wymieszać z wodą i wlać do sosu.Jeszcze chwilę pogotować.Smacznego!