madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Bitki w pysznym sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bitki są pyszne na niedzielny obiad.

Bitki w pysznym sosie

Składniki:

Bitki w pysznym sosie

 

Sposób przygotowania:

Bitki w pysznym sosie
Schab dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie kroimy chab na plastry i rozbijamy tłczkiem, tak, jak na kotlety. Pokrojony schab oprószamy solą oraz pieprzem, a następnie obtaczamy w mące. Tak przygotowane plastry schabu smażymy na patelni na rumiano. Następnie, gdy plastry schabu się już zrumienią, podlewamy je wodą, ddoajemy przyprawę uniwersalną do smaku, listki laurowe, solimy oraz pieprzymy, Całość przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu co najmniej godzinę. Pod koniec duszenia sos zaprawiamy mąką, ewentualnie doprawiamy jeszcze solą i pieprzem.