migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Bitki w sosie chrzanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Duszona szyneczka w sosei chrzanowym.Pyszny i sycoący obiadek.Bitki można podać z dowolną kaszą lub ziemniakami

Bitki w sosie chrzanowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bitki w sosie chrzanowym

 

Sposób przygotowania:

Bitki w sosie chrzanowym
Szynkę pokroić w niezbyt grube plastry, mniej więcej jak na kotlety schabowe. Kawałki mięsa lekko roztłuc, opróczyć solą z pieprzem i obsmażyć na patelni na oleju z obu stron. Wodę zagotować z dodatkiem listków laurowych i ziela angielskiego. Na wrzątek wrzucić obsmażone plastry szynki. Doprawić do smaku sola z pieprzem i dusić na wolnym ogniu aż mięsko będzie miękkie. Mąkę wymieszać ze śmietaną i chrzanem z odrobiną wywaru. Zagęścić sos. Bitki podawać z ulubionymi dodatkami.
Bitki w sosie chrzanowym
Etap 1 Szynkę pokroić w niezbyt grube plastry, mniej więcej jak na kotlety schabowe i roztłuc
Bitki w sosie chrzanowym
Etap 2 Mięso obsmażyć z obu stron na rozgrzanej patelni z olejem
Bitki w sosie chrzanowym
Etap 3 Na wrzątek wrzucić obsmażone plastry szynki.
Bitki w sosie chrzanowym
Etap 4 Mąkę wymieszać ze śmietaną i chrzanem z odrobiną wywaru. Zagęścić sos.

Tagi:

szynka