Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Bitki w sosie chrzanowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne, duszone mięsko. Sos można zrobić również musztardowy.

Bitki w sosie chrzanowym

Składniki:

Bitki w sosie chrzanowym

 

 

Sposób przygotowania:

Bitki w sosie chrzanowym
Schab kroimy w plasterki i zbijamy tłuczkiem kuchennym. Oprószamy przyprawą do wieprzowiny, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim oprószone mąką bitki. Po podsmażeniu przekładamy je do gotującej się garnku wody, dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę. Następnie cebulę siekany drobno i podsmażamy na tłuszczu, dodajemy do garnka. Wrzucamy ziele, pieprz i liść laurowy. Bitki gotujemy przez około 30- 45 minut, następnie sos zaprawiamy chrzanem. Doprawiamy go do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem bitki posypujemy posiekanym koperkiem.