sylwiach

sylwiach

Szef Kuchni
[Przepisów: 79]

bitki w sosie pieczeniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bitki,bardzo lubi je moja rodzina.Dobry pomysł na obiad :)

bitki w sosie pieczeniowym

Składniki:

bitki w sosie pieczeniowym

 

  • 500 gram mięso wieprzowe bez kości,
  • 1 opakowanie przyprawa do wieprzowiny ,
  • 1 opakowanie sos pieczeniowy,
  • 1 sztuka cebulka,
  • do smaku sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

bitki w sosie pieczeniowym
Mięso kroimy w plastry i lekko rozbijamy.Opruszamy przyprawą i obsmażamy na oleju.Cebulkę drobno siekamy,podsmażamy i dodajemy do mięsa.Całość zalewamy szklanką,może troszkę więcej,goracej wody i dusimy pod przykryciem.W połowie duszenia dodajemy rozpuszczony w zimnej wodzie i zagotowany sos pieczeniowy.Dusimy i ewentualnie doprawiamy do smaku.Podajemy z ogórkiem