lenna

lenna

Starszy Kucharz
[Przepisów: 34]

bitki w sosie pieczeniowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

mięso kroimy na plastry i podsmażamy

bitki w sosie pieczeniowym

Składniki:

bitki w sosie pieczeniowym

 

  • 500g wołowiny lub schabu
  • 1 cebula mała
  • sól pieprz do smaku
  • sos pieczeniowy w torebkach z knorra
  • 300 ml wody
  • liście laurowe 2 sztuki
  • ziele angielskie około 3 sztuki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

bitki w sosie pieczeniowym
Mięso myjemy i kroimy w plastry o grubości około 1cm. Każdy kawałek lekko tłuczemy i przyprawiamy pieprzem i solą.Olej rozgrzewamy na patelni i podsmażamy mięso aż do momentu gdy nabierze lekko brązowej barwy. Następnie zdejmujemy i przekładamy do wcześniej przygotowanego garnka i zalewamy wodą dodajemy cebulę, liscie laurowe, i ziele angielskie i dusimy do momentu aż będzie miękkie potem sos przygotowujemy tak jak pisze na opakowaniu i dodajemy do garnka i niech sie przez chwile pogotuje i gotowe a do mięsa robimy ziemniaki i soruwke albo mizerie jak kto woli smacznego:)