oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Moje bitki wieprzowe ze schabu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bitki zimą najlepiej smakują bo kto nie lubi naszej rodzimej kuchni.

Moje bitki wieprzowe ze schabu Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Moje bitki wieprzowe ze schabu

 

Sposób przygotowania:

Moje bitki wieprzowe ze schabu
Schab umyć i osuszyć ręczikiem papierowym. Mięso ze schabu pokroić na cztery porcje. Każdy kawałek rozbić przez folie spożywczą drewnianym tłuczkiem do mięsa. Każdy z kawałków przyprawić solą i kolorowym pieprzem. Obtoczyć w mące pszennej i dać na rozgrzaną margarynę w głębokiej patelni. Gdy mięso sie zacznie rumienić dodać pokrojoną w drobną kostke cebule. Podsmażamy wszystko razem jeszcze chwilke i podlewamy wodą. Dusimy pod przykryciem około 10 minut. Po tym czasie dodajemy śmietanę oraz wrazie konieczności można zagęścić zawiesiną z maki i wody.
Moje bitki wieprzowe ze schabu
W głębokiej patelni duszą sie pod przykryciem.
Moje bitki wieprzowe ze schabu
Bitki pokrojone i doprawione przyprawami przygotowane do obtoczenia w mące.

Tagi:

beza schab bezy