olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Bitki wołowe 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

tradycyjne bitki to propozycja na pyszny, mięsny obiadek

Bitki wołowe 4

Składniki:

Bitki wołowe 4

 

Sposób przygotowania:

Bitki wołowe 4
Mięso pokroić w plastry, każdy dokładnie zbić, posypać solą, pieprzem i mąką. Na patelni rozgrzać olej, dodać smalec, a gdy zawrze, kłaść bitki i obsmażać na rumiano z obu stron. Nastep[nie przelozyc je do rondla z zaszkloną w tłuszczu cebulą, podlać małą ilością wody, dodać namoczony rzybek i przykryc. Dusić, aż bitki zmiękną. Można pod koniec duszenia wlać troszkę śmietany.