Bitki wołowe w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....

Bitki wołowe w sosie

Składniki:

Bitki wołowe w sosie

 

 

Sposób przygotowania:

Bitki wołowe w sosie
Mięso pokroić na plastry, każdy z nich lekko rozbić tłuczkiem do mięsa, obsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać posiekaną cebulę i pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć wszystko przez 10 minut na wolnym ogniu. Kostkę rosołową rozpuścić we wrzątku, wlać do mięsa. Dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Śmietanę rozmieszać z mąką. Z rondla wyjąć mięso, do sosu wlać śmietanę. Wymieszać, doprawić solą, pieprzem i rozmarynem oraz roztartym z solą czosnkiem. Włożyć mięso, podgrzać.

Tagi:

wołowina