Sposób przygotowania:
Bitki wołowe wg Dominiki
Mięso opłukać, oczyścić z powięzi, pokroić w poprzek włókien w plastry. Każdą porcję mięsa lekko rozbić tak, by powstał cienki płat, oprószyć ziołowym pieprzem. Smażyć na oleju z obu stron po około 5 minut, zmniejszając ogień. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Marchewkę obrać, umyć, pokroić w cienkie paski. Cebulę i marchewkę wrzucić na patelnię, smażyć chwilę na małym ogniu. Wlać bulion, dodać liść laurowy, ziele angielskie i ziarna pieprzu, dusić pod przykryciem 50-60 minut, aż mięso zmięknie. Wołowinę wyjąć, posolić, ułożyć w głębszym półmisku. DO sosu z duszenia dodać mąkę rozmieszaną z 1/4 szklanki wody, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku sosem sojowym, dodać natkę pietruszki. Porcje mięsa polać sosem.