Sposób przygotowania:
Bitki wołowe z papryką i cebulą darmiony
Wołowinę myjemy i osuszamy. Kroimy na dość cienkie kawałki w poprzek włókien. Cebulę kroimy w plastry. Mięso obtaczamy w mące i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażymy na brązowy kolor i wkładamy do garnka. Na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulę(na dużym ogniu, cebula ma być podsmażona a nie uduszona). Dodajemy do garnka. Paprykę oczyszczamy, kroimy w kostkę i dodajemy do garnka. Zalewamy 1/3 wodą. Ustawiamy mały ogień i pozostawiamy pod przykryciem, aby "pyrkało" na 30 minut. Następnie dodajemy przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Pod koniec dodajemy musztardę. Dusimy mięso około 1,5 godziny co jakiś czas delikatnie mieszając.
dża