alicjab312

alicjab312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Bitki z karkówki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podawać z kluskami śląskimi

Bitki z karkówki

Składniki:

Bitki z karkówki

 

  • 8 kotletów z karkówki
  • 2 cebule
  • 2 suszone grzybki
  • 3 łyżki smalcu
  • sól
  • pieprz mielony
  • majeranek
  • papryka mielona
  • 1 listek laurowy
  • 2 ziela angielskie
  • 3 szklanki wody
  • 2 łyżki mąki
  • maggi

 

Sposób przygotowania:

Bitki z karkówki
Kotlety rozbić tłuczkiem do mięsa .Posypać solą , pieprzem , papryką i majerankiem .Obsmażyć na smalcu na rumiano z obu stron. Przełożyć do garnka. Na patelnię wlać pół szklanki wody i zagotować . Przelać płyn z patelni do garnka . Dolać resztę wody . Dołożyć ziele angielskie i liść laurowy , grzybki i pokrojone cebule . Dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie . zagęścić mąką zmieszaną z zimną wodą . zagotować . doprawić sos maggi , papryką , majerankiem .