Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Bitki z karkówki z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczne bitki z karkówki, idealne na obiad.

Bitki z karkówki z cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bitki z karkówki z cebulą

 

Sposób przygotowania:

Bitki z karkówki z cebulą
Mięso opłukać i osuszyć. Pokroić w grubsze plastry. Rozbić tłuczkiem. Do rondla włożyć margarynę, dodać obraną i pokrojoną cebulę oraz mięso, chwilę podsmażyć, przewracając mięso. Posmażone mięso podlać wodą, dodać paprykę, vegetę, mąkę oraz obrane i pokrojone w słupki jarzyny. Dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Doprawić do smaku pieprzem. Można zabielić śmietaną (nie jest to koniecznością). Podawać z ziemniakami.
Bitki z karkówki z cebulą
Mięso opłukać i osuszyć. Pokroić w grubsze plastry.
Bitki z karkówki z cebulą
Przygotowane mięso (karkówka) rozbić tłuczkiem.
Bitki z karkówki z cebulą
Do rondla włożyć margarynę, dodać obraną i pokrojoną cebulę oraz mięso, chwilę podsmażyć, przewracając mięso.
Bitki z karkówki z cebulą
Posmażone mięso podlać wodą, dodać paprykę, vegetę, mąkę oraz obrane i pokrojone w słupki jarzyny. Dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.

Tagi:

beza bezy cebula