Sposób przygotowania:
Black Russian BrowniePrzygotowanie masy czekoladowej:
1. Do rondelka połam czekoladę na kostki.
2. Dodaj masło i pieprz.
3. Podgrzej do całkowitego rozpuszczenia składników, ciągle mieszając.
4. Odstaw do wystudzenia.
Składniki mokre:
5. Do dużej miski wbij jajka i je roztrzep.
6. Dodaj cukier, cukier waniliowy i dokładnie wymieszaj.
7. Ostudzoną masę czekoladową dodaj do miski ze składnikami mokrymi i dokładnie wymieszaj.
8. Dodaj likier i wódkę i wymieszaj ponownie.
Składniki suche:
9. W osobnej misce przygotuj mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszaj.
10. Dodaj do masy czekoladowej i dokładnie połącz wszystkie składniki.
11. Na koniec wsyp posiekane orzechy i ponownie wymieszaj.
Przygotowanie do pieczenia:
12. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza
13. Przygotuj blaszkę 30x20 cm lub podobną.
14. Wyłóż ją papierem do pieczenia i przelej masę.
15. Włóż do piekarnika i piecz ok 25 min. Przed końcem można sprawdzić patyczkiem czy jest upieczone.
16. Wyjmij i pozostaw do całkowitego wystudzenia.
Śmietanka:
17. Do blendera przełóż śmietankę creme fraiche, dodaj likier i cukier puder i ubij na sztywno.
ETAP 6:
18. Po ostygnięciu brownie podawać ze śmietanką, orzechami i posypane kakao.
Smacznego:)