Sposób przygotowania:
Kokosowa princessaETAP 1
Batoniki kroimy w drobną kostkę. Łączymy je w misce z migdałami, kokosem, mąką i proszkiem do pieczenia.
ETAP 2
Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem szczypty soli. Do ubitych dodajemy stopniowo cukier. Gdy ten się rozpuści dodajemy przygotowane sypkie składniki. Łączymy je z białkami już za pomocą łyżki. Gotowe ciasto wykładamy na przygotowaną blaszkę. Bezę pieczemy około 35 minut w 180°C.
ETAP 3
Upieczoną studzimy.
ETAP 4
KREM: Mleko łączymy ze śmietanką. Połowę płynu zagotowujemy. W drugiej części rozpuszczamy żółtka, mąki oraz budyń. Gotujące mleko zalewamy przygotowaną mieszaniną. Gotujemy budyń, który słodzimy do smaku, zdejmujemy z ognia i studzimy.
Masło ucieramy z cukrem waniliowym. Do puszystego dodajemy przestudzony budyń i miksujemy całość na gładki krem.
ETAP 5
PRZEŁOŻENIE:
Na deseczkę, czy blaszkę wykładamy bezę kokosowo- migdałową. Na bezę wykładamy 2/3 kremu waniliowego. Na krem układamy biszkopty, wykonując z nich około 7 pasów wzdłuż blaszki. Pomiędzy biszkoptowymi pasami powinny być równe odstępy
ETAP 6
W wolne miejsca pomiędzy biszkoptami wyciskamy masę kajmakową.
Całość przykrywamy pozostałą 1/3 częścią kremu.
Na suchej patelni delikatnie rumienimy płatki migdałowe. Przestudzonymi posypujemy nasze ciasto.
SylaUla
gusia1000