agnieszka7

agnieszka7

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Blok czekoladowy 9

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybko i smacznie bez pieczenia.

Blok czekoladowy 9

Składniki:

Blok czekoladowy 9

 

  • 1 margaryna;
  • 1/2 szklanki wody;
  • 1 szklanki cukru;
  • 6 łyżek kakao;
  • 1/2 kg mleka w proszku
  • bakalie;
  • pokruszone herbatniki.

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy 9
Margarynę, cukier, wodę i kakao podgrzewaj, ciągle mieszając, nie dopuść do wrzenia. gdy składniki się rozpuszczą wsyp mleko w proszku i dokładnie wymieszaj, dodaj bakalie i pokruszone herbatniki. Ciepłą masę wyłóż do formy. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia.

Tagi:

bakalie