Ewa27

Ewa27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Blok czekoladowy z kolorowymi kulkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dodatek znanych i lubianych kolorowych kulek to doskonała propozycja dla dzieci. Tak przygotowany blok czekoladowy zaskoczy na pewno domowników.

Blok czekoladowy z kolorowymi kulkami

Składniki:

Blok czekoladowy z kolorowymi kulkami

na deser

  • 300 g mleka w proszku
  • 200 g czekolady deserowej
  • 150 g masła
  • 120 g cukru
  • 100 ml wody
  • 50 g herbatników
  • 50 g kolorowych kulek

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy z kolorowymi kulkami
Masło wraz z wodą rozpuszczamy. Czekoladę łamiemy na kawałki. Dodajemy do masła czekoladę i cukier. Rozpuszczamy. Studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy mleko w proszku. Mieszamy. Herbatniki łamiemy na kawałki. Dodajemy do masy. Mieszamy. Masę przekładamy do formy keksowej wyłożonej folią aluminiową. Ozdabiamy wierzch kolorowymi kulkami. Chłodzimy cały dzień. Kroimy w pasy.