Sposób przygotowania:
Najłatwiejsze ciasteczka cynamonoweEtap 1
Do miski wsypuję 1 szklankę mąki, następnie dodaję masło (zimne). Siekam je nożem.
Etap 2
Następnie do składników dodaję jajko, cynamon, sodę i miód.
Etap 3
Całość zagniatam szybko ręką, aż z ciasta do się utworzyć kulę. W razie potrzeby można delikatnie oprószyć rękę mąką podczas wyrabiania.
Etap 4 - wycinanie ciasteczek i pieczenia
Ciasto wałkuję na obsypanym delikatnie mąką stole/stolnicy. Z ciasta wycinam dowolne kształty.
Ciasteczka układam na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Blaszkę z ciasteczkami wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom i piekę około 10-12 minut. Czas pieczenia jest zależny od piekarnika i grubości ciasteczek.
Ciasteczka zdejmuję z blaszki dopiero po przestudzeniu.