Sposób przygotowania:
Blok czekoladowy mocno bakaliowy
Mleko, cukier, kakao, masło zagotować w garnku, mieszając by powstała jednolita masa. Jak zacznie wrzeć zdjąć z ognia. Do dużego naczynia dać owoce kandyzowane, rodzynki, żurawinę, pokrojone daktyle i figi.
Do bakali dodać pokruszone andruty i herbatniki. Wymieszać i wlać mleko z dodatkami.
Na koniec wsypać mleko w proszku i wymieszać, by składniki się połączyły.
Gotową masę przełożyć do foremki i po wystygnięciu wstawić do lodówki na około 2 godziny.
Do bakali dodać pokruszone andruty i herbatniki. Wymieszać i wlać mleko z dodatkami.
Na koniec wsypać mleko w proszku i wymieszać, by składniki się połączyły.
Gotową masę przełożyć do foremki i po wystygnięciu wstawić do lodówki na około 2 godziny.