Agusia74

Agusia74

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Boczek do chlebka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Boczkiem pachnie w całym domu.

Boczek do chlebka

Składniki:

Boczek do chlebka

 

  • 2 kg boczku chudego surowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 szklanka mleka
  • natka pietruszki - dużo
  • 1 łyżka vegety
  • sól, pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Boczek do chlebka
Boczek skręcic przez maszynkę na małych oczkach. Dodac posiekany drobno czosnek , vegetę, mleko, sól ,pieprz i dużo pokrojonej natki pietruszki. Wszystko dokładnie wyrobic i włozyc do foremki wyłożonej pergaminem.Wierzch przykry folią. Piec w temp 200 stopni przez ok 1,5 godziny. Pod koniec pieczenia zdją folię aby się wierzch ładnie przypiekł.