pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Boczek grillowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

obowiązkowa pozycja na każdym grillu

Boczek grillowany Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Boczek grillowany

 

  • boczek wieprzowy bez kości 800g
  • sól do smaku
  • przyprawa do mięsa

Sposób przygotowania:

Boczek grillowany
Boczek kroimy w plastry o grubości około 0,5 cm. Z jednej strony posypujemy solą, a z drugiej strony ulubioną przyprawą 

do mięsa. Przyprawy dokładnie  wcieramy w mięso. Tak przygotowane plastry kładziemy nad rozgrzanym węglem

drzewnym grillu. Grillujemy kilka minut z każdej strony. Smacznego.
Boczek grillowany
Boczke kroimy w plastry i nacieramy ulubioną przyprawą