Sposób przygotowania:
Boczek leśnika
Boczek włożyć do garnka i dodać posiekaną cebulę, imbir i winiak. Dolać wody jeśli trzebea, aby boczek zmieścił się cały pod wodą. Na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia, po czym zmniejszyć ogień i gotować ok. 1 godz. pod przykryciem na małym ogniu. Boczek wyjąć z wywaru i odstawić w lodówce do wystudzenia. Zimny boczek pokrajać w plastry. Chili wsypać do miseczki i zmieszać z 3 łyżkami oleju, a pozostały olej dobrze rozgrzać. W trakcie mieszania chili, powoli dolewać gorący olej, dopóki olej nie nabierze koloru ciemnoczerwonego. W międzyczasie rozgnieść pieprz i ziele angielskie. Mięso natomiast włożyć do miski, dodając cebulę, olej z chili oraz pieprz z zielem angielskim. Całość wymieszać i włożyć do salaterki. Podawać
na zimno.
na zimno.