Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Książka Kucharska: Sylwestrowe przekąski i zakąski

Boczek na francuskim cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Przekąski błyskawiczne sa idealne w sytuacjach "goście za drzwiami - puk puk" - zawsze się sprawdzi boczek w francuskim cieście.

Boczek na francuskim cieście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Boczek na francuskim cieście

 

Sposób przygotowania:

Boczek na francuskim cieście
Ciasto francuskie należy rozwinąć, a następnie dość obficie posmarować pesto z suszonych pomidorów, Boczek w tym przypadku surowy kroimy na plastry niezbyt grube, następnie układamy je na cieście posmarowanym pesto. Ciasto kroimy na małe kwadraciki, które umieszczamy na brytfance wyłożonej papierem do pieczenia, całość posypujemy słodką papryką, Pieczemy przez 18 - 20 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku. Smacznego
Boczek na francuskim cieście
składniki niezbędne do przygotowania przekąsek
Boczek na francuskim cieście
boczek nalezy pokroić w plastry (kwadraciki)
Boczek na francuskim cieście
następnie boczek układamy na cieście francuskim
Boczek na francuskim cieście
pokrojone kwadraciki z boczkiem układamy na brytfance