Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Boczek pieczony

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

aromatyczny boczek do kanapek

Boczek pieczony

Składniki:

Boczek pieczony

 

 

Sposób przygotowania:

Boczek pieczony
w odrobinie wody mieszamy pół łyzeczki soli, mała gasrtke majeranku(który rozcieramy w dłoniach) 2 liscia laurowe i 2 ziela, kilka ziarenek pieprzu i nacieramy tym boczek, odstawiamy na 24 godziny w chłodne miejsce. na drugi dzien wkladamy do naczynia zaroodpornego i dolewamy okolo pół litra wody 9w trakcie pieczenia dolewamy uibytki wody, pod koniec(po ok godzinie) odlewamy wiekszosc wody i posypoujemy boczek kminkiem i zapiekamy jeszcze 15-20 minut.