beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Boczek pieczony kawalerski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Boczek pieczony kawalerski

Składniki:

Boczek pieczony kawalerski

 

Sposób przygotowania:

Boczek pieczony kawalerski
Wszystkie przyprawy zetrzeć na proszek i  starannie wymieszać. Boczek umyć, osuszyć i  natrzeć przyprawami, po czym naciąć skórę boczku nożem. Nacięcia powinny mieć kształt kraty. Boczek umieścić w  nasmarowanym olejem żaroodpornym naczyniu i  wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec mniej więcej 1  godzinę, co jakiś czas skrapiając wodą. Podawać ostudzony, z  pieczywem.