maggi200

maggi200

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Boczek pieczony w curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Piekę boczek raz używając curry a drugi raz papryki mielonej

Boczek pieczony w curry

Składniki:

Boczek pieczony w curry

 

  • 2 kg surowego boczku bez skóry i żeberek- najlepiej żeby był cienki
  • 1 łyżka curry
  • 2 łyżki oregano
  • 1 łyżeczka pieprzu mielonego
  • 1 łyżka maggi
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 ząbki rozgniecionego z solą czosnku

 

Sposób przygotowania:

Boczek pieczony w curry
Aby zrobić boczek pieczony w curry trzeba : Mięso natrzeć przyprawami i zostawić w lodówce na noc . Zwinąć w rulon i obwiązać nicią do mięsa . Zawinąć w folię aluminiową . Piec w piekarniku w temperaturze 200 * C przez 2 godziny .
Mieso jest pikantne i doskonałe na kanapki.